Tuesday, August 23, 2011

Orang Kafir dah ada surau sendiri

Sama ada pembaca berita tv3 tersalah sebut atau memang betul-betul wujud surau yang di beri nama surau "al-musyirikin"(orang-orang kafir).

Isu yang berkaitan penyebaran dakyah agama kristian, berlaku di sebuah pusat tuisyen dan di adakan di surau "al-musyrikin". Kalau benar wujudnya yang disebut itu, maka wujudnya surau ini seperti wujudnya Masjid Dhirar pada zaman Rasulullah.

Sejarah Masjid Dhirar dibina oleh puak munafiq di Madinah dan mereka minta supaya Rasulullah dan sahabat menunaikan solat dan berdoa di dalamnya. Maka munafiqin akan menggunakkan hujah ini bahawa Rasulullah sendiri telah mengakui masjid yang mereka bina. Kemudian Allah turunkan wahyu dalam surah al-Taubah ayat 107 :

“Berangkatlah kamu kepada masjid ini yang zalim ahlinya dan hancurkannya dan bakar olehmu akannya”

Tapi kalau betul ada surau al-musyrikin sekarang ni, maksudnya dah semakin jelas tanda-tanda orang kafir cuba nak hancur dan lenyapkan islam di Malaysia.

Bagi saya tidak logik kalau orang islam sendiri yang berikan nama "al-musyrikin" kepada surau qaryah sendiri atau surau itu memang dibina atas agenda dan kepentingan orang kafir negara kita sendiri kemudian sebarkan dakyah mereka di situ !!!


2 comments:

Bidadari Syurga said...

yang sedar dan tegakkan keadilan tu satu keberanian...

Zaher said...

ya...islam tertegak dgn kbrnian..